Procesul Kovesi – Antena 3, amânat pentru 4 aprilie. Instanța a admis cererile jurnaliștilor

Curtea de Apel Ploiești a amânat, miercuri, pentru 4 aprilie, judecarea procesului dintre procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și postul de televiziune Antena 3 și mai mulți jurnaliști.

Potrivit Agerpres, la acest prim termen de la Curtea de Apel Ploiești, a fost prezentă doar Kovesi, celelalte părți lipsind. Instanța a dispus amânarea judecății în acest dosar, având în vedere cererile formulate de Antena 3 și celelalte părți, care au invocat fie necesitatea angajării unui avocat, fie lipsa acestuia sau nevoia studierii actelor. Astfel, a fost stabilit un nou termen pentru data de 4 aprilie.

La ieșirea din sala de judecată, șefa DNA a refuzat să facă declarații asupra dosarului, spunând că este vorba despre “o cauză privată”.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a dispus, pe 18 ianuarie, strămutarea procesului de la Curtea de Apel Pitești la Curtea de Apel Ploiești, după ce a admis o cerere formulată de Radu Tudor, Bianca Grigore, Răzvan Savaliuc, Mugur Ciuvică, Mihai Gâdea și SC Antena 3 SA.

De asemenea, judecătorii de la Secția I civilă a ÎCCJ au anulat actele de procedură îndeplinite în acest dosar de Curtea de Apel Pitești privind încuviințarea și/sau respingerea probelor. Totodată, a fost anulată și încheierea din 11 ianuarie 2017, prin care CA Pitești rămăsese în pronunțare în acest dosar.

R.D.

NICIUN COMENTARIU