9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 23:41
No menu items!

Procesul fuziunii PNL – PDL începe joi la Tribunalul București

spot_img

După finalizarea negocierilor politice, liderii PNL și PDL au depus, pe 5 august, la Tribunalul București, actele pentru definitivarea fuziunii dintre PNL și PDL.

PNL_PDL

Astfel, la Tribunalul București au fost deschise trei procese. Unul în care PDL solicită judecătorilor să valideze modificările aduse statutului partidului, schimbări necesare fuziunii. În cel de-al doilea dosar, PDL și Forța Civică – partidul fostului premier Răzvan Ungureanu – cer magistraților să confirme absorbția de către PDL a partidului lui Ungureanu. În aceste dosare Tribunalul București nu a fixat încă un prim termen de judecată.

Cel de-al treilea dosar este și cel mai important și are ca obiect “fuziune prin contopire”, iar ca petenți sunt PDL și PNL. Este chiar procesul marii fuziuni în urma căruia PDL se va contopi în PNL. În acest dosar, judecătorii au fixat deja primul termen, pentru 7 august. Rămâne de văzut dacă magistrații vor decide că pot da un verdict în privința contopirii, înainte de soluționarea primelor două dosare deschise de PDL.

Cristi Ciupercă