19.4 C
București
marți, 30 mai 2023 - 0:17
No menu items!

Procesul „FNI” continuă la Tribunalul București. Sorin Ovidiu Vîntu, judecat pentru spălare de bani

spot_img

Procesul "FNI" continuă la Tribunalul București. Sorin Ovidiu Vîntu, judecat pentru spălare de bani

Procesul în care Sorin Ovidiu Vîntu este judecat pentru devalizarea Fondului Naţional de Investiţii (FNI) va continua la Tribunalul București. Asta după ce joi, magistrații Curţii de Apel Bucureşti au confirmat regularitatea actului de inculpare a omului de afaceri.

Pe 17 decembrie 2012, Tribunalul Bucureşti a decis să restituie dosarul procurorilor pentru neregularitatea actului de sesizare a instanţei, întrucât, printre altele, nu s-ar fi descris materialitatea faptelor. Tribunalul Bucureşti admisese, practic, excepţiile ridicate de avocaţii lui Vîntu.

Decizia tribunalului a fost contestată însă de procurori la Curtea de Apel Bucureşti, care, joi, a admis recursul acuzării. „Casează sentinţa recurată şi rejudecând, constată regularitatea actului de inculpare. Trimite spre continuarea judecăţii la instanţa de fond. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată în minuna instanţei.

Pe 24 septembrie anul trecut, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului General l-au trimis în judecată pe Sorin Ovidiu Vîntu (aflat în închisoare), pentru spălare de bani (două fapte) şi instigare la delapidare.

R.D.