27 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 16:07
No menu items!

Procesul de partaj al soților Patriciu, amânat la toamnă

spot_img

Procesul de partaj al soţilor Patriciu, aflat pe rol la Judecătoria Buftea, a fost amânat, miercuri, pentru 13 octombrie, dată până la care la dosar trebuie depus certificatul de deces al omului de afaceri.

Dana Patriciu - prima victorie în instanță

Procesul a început în martie şi are ca obiect „partaj bunuri comune/lichidarea regimului matrimonial”. Acțiunea a fost depusă de Dana Patriciu.

La termenul de miercuri, instanţa a decis amânarea cauzei pentru 13 octombrie, în lipsa certificatului de deces al lui Dinu Patriciu.

Amână cauza, pentru a se face dovada decesului pârâtului; a se face demersurile necesare pentru obţinerea şi depunerea certificatului de deces, semnat în conformitate cu originalul.

  Judecătoria Buftea

Un alt proces de partaj al soţilor Patriciu este pe rol la Judecătoria Sectorului 1. În acest dosar, Dana Patriciu solicită partajarea averii şi jumătate din totalul acesteia.

Pe de altă parte, la Judecătoria Buftea se judecă al treile proces dintre Dana și Dinu Patriciu, cel de divorţ. Acțiunea a fost intentată de omul de afaceri în februarie 2013, la Judecătoria Sectorului 1, şi a avut 14 termene până când a fost mutat la Buftea.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit pe 19 august, la vârsta de 64 de ani, într-o clinică londoneză. Conform familiei, trupul neînsuflețit va fi adus joi, în România, iar funeraliile vor avea loc în cerc restrâns, la cimitirul Bellu.

Dinu Patriciu suferea de mai mulţi ani de cancer. În decembrie 2012, el a fost supus unui transplant de ficat.

Fondator al PNL şi cel care a înfiinţat Rompetrol, cea mai mare afacere privată construită şi vândută vreodată de un antreprenor român, Patriciu a fost prezent patru ani consecutiv în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume.

El a avut afaceri în domeniile petrolier, bancar, imobiliar şi media. Omul de afaceri deţinea active imobiliare în Germania, Suedia şi Polonia, evaluate la circa 1,1 miliarde de euro în mijlocul crizei.

S.M.