8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 5:48

Procesul comisarului Gavriș cu IGPR continuă la Tribunalul Bucuresti

spot_img

O solicitare mai puțin obișnuită a IGPR a fost respinsă, vineri, de Curtea de Apel București. Este vorba despre o cerere de stramutare a procesului în care comisarul Radu Gavriș contestă ordinul de detașare la IPJ Harghita, ultimul semnat de Liviu Vasilescu înainte de demisie.

Avocata Elenina Nicuț, cea care a obținut pentru Radu Gavriș, suspendarea ordinului fostului șef al IGPR, a deschis drept „delir” cererea de strămutare, pentru că prin conținut, juriștii IGPR au reușit să se descalifice complet în fața vreunei instanțe de judecată.

Juriștii IGPR au susținut, nici mai mult, nici mai puțin, că Radu Gavriș are relații de prietenie cu procurorii și judecătorii bucureșteni, motiv pentru care magistrații din Capitală, inclusiv cei din secțiile de contencios administrativ ar fi imparțiali, „influențați” fiind de cariera de 20 de ani a comisarului Gavriș. IGPR nu a adus nicio probă în acest sens, cu excepția unor articole de presă, care relatează evoluția unor cazuri penale.

Cererea de strămutare a fost depusă chiar în ziua în care Tribunalul București suspenda efectele ordinului, până la judecarea pe fond.