10.2 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 3:43

Proces pentru uciderea din culpă a unui bebeluş

O familie din orașul Mioveni, judeţul Argeş, a depus luni o plângere la poliție, acuzând un doctor de la Spitalul „Ion Crăciun” din Călinești de malpraxis, după ce copilul acestei familii a murit la naștere.

Gravida, în vârstă de 31 de ani, din Mioveni, a vrut să nască la spitalul din localitatea Călinești. Femeia era la prima sarcină și a născut în data de 15 noiembrie. Medicul care a asistat-o la naștere a decis că poate aduce copilul pe lume pe cale naturală, însă părinții au declarat ulterior că ei au cerut operație de cezariană, mai ales că travaliul a durat foarte mult.

Părinții au mai povestit în plângerea depusă la poliție că bebelușul, care avea o greutate de 4,3 kilograme, a decedat în timpul manevrelor de extragere, la care medicul a folosit forcepsul. Se pare că a fost nevoie de o asemenea intervenție ca urmare a complicațiilor survenite din cauza greutății destul de mari a copilului.

Părinții au depus luni o plângere la Poliția Argeș, acuzând-o de malpraxis pe doctorița de la Spitalul “Ion Crăciun” din Călinești care a asistat-o pe femeie la naştere. Reprezentanții IPJ Argeș au declarat că în cazul de față a fost deschis un dosar pentru infracțiunea de ucidere din culpă. La dosar urmează să fie depuse și concluziile medico-legale, de aceea medicul legist trebuie să stabilească dacă bebelușul s-a născut mort și care a fost cauza morții. În acest caz urmează să fie audiat și personalul care a asistat-o pe femeie la naștere, atât asistentele, cât și medicul ginecolog.