20.3 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021 - 12:04

Proceduri simplificate pentru elevii și studenții străini din România

spot_img

Inspectoratul General pentru Imigrări anunță că a simplificat unele proceduri pentru elevii și studenții străini din România. Modificările vizează procedura de obținere a permisului de ședere temporară în scop de studii.

Simplificarea procedurii de obținere a permisului de ședere temporară în scop de studii le va permite beneficiarilor să dețină un document valabil pe întreaga perioadă de școlarizare.

Astfel, emiterea permisului de ședere nu va mai cuprinde mențiuni referitoare la numărul camerei unde locuiesc în căminul școlar sau universitar.

„Această măsură a fost luată având în vedere faptul că prelungirea dreptului de şedere se realizează pe o perioadă egală cu durata totală a studiilor, însă alocarea acestora la spațiul locativ și încheierea contractelor de închiriere se realizează pe durata anului universitar în curs. Acest fapt presupune un efort, de regulă anual, din partea școlarilor și studenților pentru solicitarea unui nou document de ședere și un volum de lucru suplimentar pentru autorități.

Pentru cei care doresc să schimbe căminul unde sunt cazați, obligativitatea de a obține un nou permis de ședere se menține”, precizează IGI.

                                                                                                                  Adina Silav