1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 9:29
No menu items!

Problemele persistă la Oltchim: Angajații de la Petrochimie vor lucra 4 zile în loc de 5, iar 715 salariați intră în șomaj

spot_img

Problemele persistă la Oltchim: Angajații de la Petrochimie vor lucra 4 zile în loc de 5, iar 715 salariați intră în șomaj

Administratorul special al Oltchim a decis reducerea activității companiei în perioada 29 iulie – 8 septembrie 2013 și trimiterea în șomaj a 715 angajați, se arată într-un comunicat remis Bursei de Valori București (BVB).

Potrivit administratorului special, Oltchim își reduce programul de lucru de la 5 zile la 4 zile pe săptămână, până în 8 septembrie, pentru angajații aparținând Direcției Petrochimice a companiei. De asemenea, contractele individuale de muncă vor fi suspendate pentru 715 salariați de la Râmnicu Vâlcea, urmând ca aceștia să beneficieze de o indemnizație de 80% din salariul de bază avut la 28 iulie 2013.

Administrator special al Oltchim este Bogdan Nicolae Codruț Stănescu, consilier al viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu.

Combinatul Oltchim se află în insolvență din luna ianuarie a acestui an, iar privatizarea a eșuat anul trecut, în condițiile în care Dan Diaconescu, câștigătorul licitației pentru preluarea pachetului majoritar de acțiuni, nu a plătit suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane de euro.

Cosmina Croitoru