28.7 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 16:47
No menu items!

Probleme la Volkswagen. Producție oprită în două fabrici

spot_img

Producătorul auto german Volkswagen a suspendat producția la principala sa fabrică de cutii de viteze, din cauza cererii scăzute și a efectelor create de problemele tehnice de la o altă uzină din Germania.

Producția va fi oprită în unele părți ale fabricii VW din Kassel în 1, 5 și 8 februarie, a anunțat, vineri, un purtător de cuvânt al companiei, confirmând un raport apărut în publicația regională Hessische Niedersaechsische Allgemeine.

Activitatea fabricii din Kassel, unde Volkswagen produce anual peste patru milioane de cutii de viteze și caroserii pentru modelul Passat saloon, a fost deja suspendată vineri, fiind afectați 400 de angajați, a explicat purtătorul de cuvânt. Producția este afectată de încetinirea cererii pentru componente și problemele tehnice de la instalația de ștanțare, de la uzina VW din Emden, unde este asamblat modelul Passat, a adăugat oficialul companiei germane.

Și producția la Emden a fost suspendată vineri și ar putea fi oprită și luni, a anunțat purtătorul de cuvânt, fără a oferi detalii suplimentare. Fabricile din Kassel și Emden au 16.000 și, respectiv, 9.600 de angajați.

Cel mai mare producător auto european face deja obiectul unor investigații în mai multe țări după ce, în luna septembrie, a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Costurile totale cu care se confruntă VW din cauza scandalului emisiilor sunt estimate undeva între 30 și 65 de miliarde de euro, iar analiștii avertizează că grupul ar putea fi nevoit să vândă unele operațiuni.

Emanuel Stan