19.9 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 6:59

Probleme la alegerea președintelui USR PLUS. Votul online, oprit pentru că au votat și membri de partid suspendați

spot_img

Procesul de votare online pentru șefia USR PLUS, care a început miercuri dimineață, a fost oprit după câteva ore în urma unei decizii a Biroului Național.

Motivul opririi procesului de vot a fost faptul că au fost lăsați să voteze, în mod eronat, mai mulți membri de partid care fuseseră suspendați, cei mai mulți pentru neplata cotizației. Ar fi vorba de aproximativ 50 de persoane, din 10.000 cât au votat pană acum, care nu se află în registrul electoral.

“Decizia a fost luată în urma sesizărilor adresate Comisiei electorale privind situația unor membri care nu aveau drept de vot, dar este posibil să își fi exercitat acest drept dintr-o eroare tehnică a platformei, care a expediat link automat de vot. Secretariatul General împreună cu Birourile Județene vor procesa până la data/ora reluării votului toate corecturile tehnice necesare sesizate către Comisia Electorală până astăzi ora 14.00”, a transmis Biroul Național USR PLUS, care a adăugat că au drept de vot toți membrii care aveau cotizația plătita la zi la luna aprilie, data extragerii Registrului electoral.

Votul online se va relua joi, începând cu ora 10.00, iar perioada de vot se va prelungi cu 24 de ore, până la 23 septembrie ora 10.00.

În competiția internă s-au înscris trei candidați: Dan Barna, Dacian Cioloș și Irineu Darău.

Votul se desfășoară online, prin intermediul unei platformei informatice, fiind programat în două tururi, dacă niciunul dintre candidați nu reușește să obțină peste 50% din voturi în primul tur. 

                                                                                                                 Adina Silav

50.000 de membri USR PLUS își votează online președintele. Cioloș și Ghinea, contre pe Facebook