joi, 25 februarie 2021 - 6:15

Probleme cu un lot de vaccin al Moderna. Un mare epidemiolog recomandă oprirea vaccinării

Reprezentanții Moderna au anunțat că, potrivit unui raport al Departamentului Sănătății din California, mai multe persoane vaccinate într-un centru din San Diego au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unor posibile reacții alergice la vaccinul COVID-19 dintr-un anumit lot, relatează Reuters. 

Declarațiile reprezentanților companiei vin după ce, duminică, cel mai bun epidemiolog din California a publicat un raport prin care recomandă furnizorilor să întrerupă vaccinarea din lotul nr. 41L20A din cauza posibilelor reacții alergice care sunt în curs de investigare.

“Un număr mai mare decât cel obișnuit de posibile reacții alergice a fost asociat cu un anumit lot de vaccin Moderna administrat la un centru de vaccinare. Aproximativ 10 persoane au necesitat asistență medicală pe o perioadă de numai 24 de ore”, a spus epidemiologul.

Oficialii Moderna spun că nu au cunoștință de un numar comparabil de cazuri de efecte adverse de la alte centre de vaccinare care ar fi putut sa administreze vaccinuri din același lot sau din alte loturi.
 
Mai mult, compania spune că 307.300 de doze de vaccin din totalul de 1.272.200 doze din lotul respectiv rămân depozitate.
 
Producătorul de vaccinuri mai spune că lucrează îndeaproape cu autoritățile de reglementare din domeniul sănătății din SUA pentru a înțelege cazurile și dacă este justificată întreruperea utilizării lotului.