19 C
București
marți, 18 mai 2021 - 21:16

Problema creditului pentru moșia de la Nana se complică

spot_img

ioana-basescu

Familia preşedintelui Traian Băsescu ar putea fi nevoită să vină cu garanţii suplimentare, în urma dezvăluirilor din ultimele săptămâni despre moșia de la Nana. Şeful CEC, Radu Grațian Ghețea, a evitat să dea detalii despre creditul familiei Băsescu, însă a afirmat că aceasta este procedura atunci când vine vorba despre probleme cu un credit, informează Antena 3.

Există situații când o bancă poate cere garanții suplimentare sau să condiționeze derularea în continuare a creditului de aceste garanții

Radu Ghețea
președintele CEC Bank

Ioana Băsescu a contractat în 2013 un credit pentru achiziționarea unui teren agricol în valoare de peste 1 milion de euro. Asta deși valoarea maximă a creditului pentru achiziționarea de terenuri, în cazul CEC Bank, este de 700.000 de euro sau echivalentul în lei.

CITEȘTE ȘI

Ioana Băsescu și-a negociat creditul prin telefon cu oamenii PDL din banca lui Ghețea

Comisia parlamentară în cazul Nana a cerut, la începutul lunii aprilie, Prefecturii Călărași anularea tranzacției terenurilor efectuată de Ioana Băsescu, invocând faptul că firma care a vândut terenul ar fi fost inactivă la momentul respectiv.

Preşedintele Traian Băsescu a spus, marţi, la Gândul LIVE, că fiica sa cea mare, Ioana, plăteşte o rată de peste 5.000 de euro pe lună în urma creditului obţinut de la CEC Bank pentru achiziţionarea terenului din comuna Nana, judeţul Călăraşi.

După ce comisia parlamentară care a analizat creditul luat de Ioana Băsescu pentru achiziţionarea terenului din comuna Nana a stabilit că, deşi este un credit legal, este unul imoral, preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că oricum fiica sa „îşi permite” să plătească ratele de peste 5.000 de euro pe lună.

Fata mea are o rată lunară de 5.000 – 6.000 de euro, poate suporta rata, e notar, are venituri mai mari decât majoritatea românilor, dar ar dori să mai reducă plăţile. Banii se scot, în 15 – 20 se amortizează investiţia

Traian Băsescu

Valeriu Motoc