4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 19:41
No menu items!

Pro Agro: Investitorii chinezi sunt interesaţi de avicultura românească

spot_img

Obiectivul ar urma să fie o capacitate de producție în județul Vâlcea, în care ar fi atrase și finanțări europene

 pui

Membri ai delegaţiei din China, prezenți la “Forumul 16+1” organizat la București, şi-au exprimat interesul pentru dezvoltarea unor proiecte în domeniu creşterii păsărilor, împreună cu parteneri români, în discuțiile bilaterale din ultimele zile, potrivit unui comunicat al federaţiei patronale Pro Agro.

Forumul 16+1 este un format de cooperare între China și statele din Europa Centrală și de Est, iar cea mai recentă ediție s-a desfășurat miercuri, în cadrul târgului Indagra. Evenimentul a permis desfăşurarea discuţiilor între producători şi procesatori români‎ şi investitorii chinezi.

Împreună cu oficialii guvernamentali chinezi, au venit în București și reprezentanți ai aproximativ 25 de companii.

”În acest sens, un grup format din reprezentanţi guvernamentali din provincia Hubei şi oameni de afaceri chinezi se întâlnesc astăzi cu avicultori români din judeţul Vâlcea, membri ai Federaţiei Naţionale Pro Agro”, potrivit comunicatului citat.

Obiectivele întâlnirii se referă la o posibilă investiţie româno-chineză dedicată reproducţiei avicole, pentru care să se acceseze ‎şi fondurile europene din noul Program Național de Dezvoltare Rurală, precum şi la posibilitatea valorificării cărnii de pasăre pe piaţa chineză.

China este cea mai populată țară din lume, iar guvernul de la București are intenția de a promova exporturile de produse alimentare pe piața chineză.