10.7 C
București
duminică, 3 decembrie 2023 - 6:36
No menu items!

Privatizarea Oltchim ar putea fi reluată la anul

spot_img

oltchim

Privatizarea Oltchim întâmpină mari dificultăți, existând șanse ca procesul de privatizare să fie reluat anul viitor, după cum a anunțat chiar premierul Victor Ponta. Contractul dintre Oficiul Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie (OPSPI) şi Dan Diaconescu nu a fost semnat luni. Directorul OTV a spus că din document lipsesc clauze, prevederi şi anexe şi că este diferit faţă de forma anunţată o dată cu caietul de sarcini.

 

„Nu am putut semna acest contract, întrucât lipsesc clauze, prevederi şi anexe, iar tot contractul este diferit faţă de cel pe care l-am agreat când am participat la privatizarea Oltchim”, a declarat luni Dan Diaconescu, la Ministerul Economiei, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii OPSPI.

Diaconescu a precizat că avocaţii săi au rămas în sediul ministerului pentru lămurirea situaţiei şi că, după ce acest contract va fi încheiat, el va vinde acţiunile pe care le-a cumpărat de la stat către cetăţeni „probabil, la preţul de pe bursă”.

Termenul pentru semnarea contractului este de zece zile de la data adjudecării licitaţiei.

Premierul Victor Ponta a declarat, la sediul PSD, că privatizarea Oltchim va fi reluată anul viitor. După ce se va stabili că presupusul câştigător al licitației nu a avut nici bani, nici intenţia de a deveni acţionar majoritar, statul va aproba un plan de măsuri pentru combinat.