-4.2 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 8:06
No menu items!

Prioritatea deputatului Andreea Paul Vass: eliminarea accizei pe… palincă

spot_img

Fostul consilier economic al lui Emil Boc, Andreea Paul Vass, aleas deputat în Parlamentul României, la alegerile din 9 decembrie, are ca prioritate, în proiectul propus alegătorilor, nici mai mult, nici mai puţin decât eliminarea accizei pe… palincă.

Proaspătul parlamentar știe că, în zona Satu Mare, în care a candidat, palinca este deliciul localnicilor. Cele 5.812 voturi au fost suficiente pentru Andreea Paul Vass să prindă un mandat, în urma redistribuirii. Primul jurământ făcut de proaspătul  deputat nu a fost făcut în Parlament, ci pe reţeaua de socializare Facebook: „Promit atât – să nu-mbăt pe nimeni cu apă rece. Dar nici cu palinca pe care o vom scutura de acciza excesivă”. Prin urmare, Andreea Vass îşi defineşte destinul parlamentar prin reducerea preţului palincii, pentru că, nu-i aşa, acciza este excesivă.

Realitatea este însă mai dură decât proiectele electorale ale Andreei Vass – fie că suntem, fie că nu suntem un popor avid de băuturi spirtoase, nu asta aşteptăm de la aleşii noştri. A.T.