10.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 19:16
No menu items!

PrioriPay și Poșta Română lansează un nou serviciu – “Bani direct acasă”

spot_img

Clienții din afara României au la dispoziție, din această lună, o platformă rapidă care elimină drumul la ghişeu şi alte cheltuieli suplimentare

Posta-Romana-oficiu

Poşta Română a lansat un serviciu care permite transferul de bani din străinătate în ţară, direct la domiciliul destinatarului, la tarife începând de la 10 lei pentru sume de până la 200 lei, la care se adaugă un comision PrioriPay de 0,5 euro.

Pentru sume cuprinse între 201 şi 500 lei, tariful creşte la 15 lei plus comisionul PrioriPay de 0,5 euro. În cazul sumelor de până la 1.000 lei, tariful urcă la 20 lei, la care se adaugă comisionul de 0,5 euro.

Pentru transferuri de peste 1.000 lei, Poşta va percepe un tarif de 20 lei plus 1% din suma de expediată, la care se adaugă comisionul de 0,5 euro.

Pentru a utiliza noul serviciu, denumit “Bani Direct Acasă“, expeditorul trebuie să-și deschidă, gratuit, un cont în cadrul platformei PrioriPay, pe care îl va alimenta printr-un card bancar cu suma necesară transferului.

Pasul doi este accesarea secţiunii dedicate serviciului “Bani Direct Acasă“, unde clientul va completa datele destinatarului.

Poşta va prelua datele transferului şi va înmâna banii prin intermediul poştaşului.

Transferul de bani se poate realiza de oriunde din lume, din faţa calculatorului sau de pe telefonul mobil conectat la Internet, prin accesarea www.prioripay.com.

Pe lângă comisioanele avantajoase, «Bani Direct Acasă» reprezintă un standard de accesibilitate în domeniul transferului de bani: atât expeditorul, cât şi destinatarul, se pot bucura de beneficiile acestui serviciu fără să se deplaseze în sucursalele diverselor instituţii care oferă servicii similare. Datorită acoperirii naţionale oferite de Poşta Română, prin acest serviciu suntem de un real ajutor mai ales celor care sunt plecaţi în străinătate şi trimit bani către rudele în vârstă, aflate în localităţi mai izolate.

Ion Matei,
director general, PrioriPay

Comisionul perceput pentru acest serviciu se achită integral de către expeditor şi se compune din tarifele PrioriPay şi cele ale Poştei Române, aferente serviciului E-mandat.

O soluţie inovativă de transfer de bani precum cea oferită de PrioriPay are nevoie de reţeaua naţională de distribuţie a Poştei Române. Cei care se bazează pe ajutorul trimis de membrii familiei aflaţi în străinătate îl vor putea primi direct acasă, din mâna aceluiaşi om care le aduce pensia, alocaţia pentru copii sau ziarul de dimineaţă.

Alexandru Petrescu
director general al Poştei Române

 

Poşta Română este lider pe piaţa serviciilor poştale în România, cu o cifră de afaceri anuală de peste 1,2 miliarde lei, şi operează printr-o reţea de peste 5.600 de oficii poştale cu acoperire naţională. Anual, compania procesează un volum de sute de milioane de trimiteri poştale şi distribuie către 5 milioane de beneficiari drepturile băneşti aferente sistemului public de pensii, al asigurărilor sociale de stat, IOVR, agricultori şi pensii militare.

PrioriPay este o platformă digitală inovativă şi accesibilă, pe care o puteţi utiliza pentru plăţi, încasări şi transferuri online rapide şi în siguranţă. PrioriPay este marca comercială a Capital Financial Services SA, primul emitent de monedă electronică din România autorizat de către Banca Naţională a Romaniei (BNR).

R.D.