19.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022 - 11:44
No menu items!

Prințul Philip nu va avea parte de funeralii de stat, ci de o slujbă cu 30 de participanți

spot_img

Înmormântarea Prinţului Philip, soţul Reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, va avea loc pe 17 aprilie. Până la înmormântare, în Regatul Unit vor fi opt zile de doliu. Prințul Philip nu va avea parte de funeralii de stat, ci de o slujbă specială la care vor participa 30 de persoane.

Slujba va avea loc la Capela St George de la Castelul Windsor, la ora locală 15:00 şi va fi precedată de un moment de reculegere în memoria ducelui de Edinburgh, la nivel naţional, a anunţat Palatul Buckingham.

Corpul ducelui de Edinburgh este depus în prezent în capela privată de la Castelul Windsor. Nu va fi expus, nu va exista o procesiune, publicul nu va avea acces, iar funeraliile vor avea loc exclusiv în perimetrul Palatului Windsor.

La 17 aprilie, sicriul va fi transferat la Capela St George pentru slujba de înmormântare, iarl a momentul depunerii sicriului în capelă, vor fi prezenți toți consilierii din cadrul Commonwealth-ului – din Canada, Australia, Noua Zeelandă și Trinidad Tobago.

Întreaga slujbă va fi transmisă în direct de televiziuni.

Prințul Harry, prezent la înmormântare fără Meghan Markle

La înmomântare va fi prezent și prinţul Harry, a anunțat Palatul Buckingham, dar fără soţia sa, Meghan Markle, invocându-se oficial faptul că medicul nu i-a recomandat să călătorească din cauza sarcinii.

Prinţul Philip s-a stins din viaţă vineri dimineaţă, la 99 de ani. În iunie ar fi împlinit 100 de ani.

Ducele de Edinburgh a fost alături de regină în cele mai grele momente ale domniei sale de 69 de ani, cea mai lungă din istoria britanică, cei doi fiind căsătoriţi de 73 de ani.