12.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 0:46

Prințul Andrew, dat în judecată pentru viol

spot_img

O femeie din SUA care susține că a fost adusă în Regatul Unit pe când avea 17 ani pentru a întreține relații sexuale cu Prințul Andrew, l-a chemat pe acesta în judecată pentru viol, într-un tribunal din SUA, anunță CNN.

Virginia Giuffre susține că Prințul Andrew, Duce de York ar fi violat-o la Londra și la New York. 

Abuzurile sexuale s-ar fi consumat la locuința din Londra a asociatei lui Epstein, Ghislaine Maxwell, precum și pe proprietățile deținute de miliardar în Manhattan și în Insulele Virgine.

Giuffre a formulat aceste acuzații și înainte de a-l chema pe prinț în judecată.

Potrivit dosarului din instanță, reclamanta afirmă că Andrew a întreținut cu ea relații sexuale neconsimțite, că știa că este minoră și că era “o victimă a traficanților sexuali”.

Comportamentul “excesiv și scandalos” al prințului continuă să îi provoace părții vătămate “suferințe și prejudicii afective și psihologice semnificative”, se spune în dosarul depus de Giuffre.

“Acum 20 de ani, averea, poziția și legăturile prințului Andrew i-au permis acestuia să abuzeze de un copil speriat și vulnerabil, alături de care nu era nimeni să-l protejeze”, arată documentele din instanță, potrivit cărora Ducele de York trebuia “de mult timp” să răspundă pentru faptele sale, notează Antena 3.

Prințul Andrew a negat în mod repetat acuzațiile formulate de Giuffre în trecut. Acuzațiile au fost respinse oficial și de Casa Regală britanică.

“Vă pot spune categoric că nu s-a întâmplat. Nu îmi amintesc să o fi întâlnit vreodată pe această doamnă”, a spus Andrew în 2019, la BBC.