24.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024 - 20:48
No menu items!

Prințesa Amalia, moștenitoarea tronului Țărilor de Jos, nevoită să fugă în Spania în urma amenințărilor

spot_img

Prințesa Moștenitoare a tronului Țărilor de Jos, Amalia, a fost nevoită să plece în Spania din cauza unor amenințări grave la adresa sa din motive de securitate. Potrivit presei olandeze, prințesa a optat să studieze la Madrid pentru cel puțin un an, invocând un mediu mai sigur și o mai mare libertate de mișcare, conform BBC.

Prințesa Amalia, moștenitoarea tronului Țărilor de Jos
Prințesa Amalia, moștenitoarea tronului Țărilor de Jos- News.com.au

Decizia de a se muta în Spania a pornit de la preocupările legate de securitate apărute în toamna anului 2022, ceea ce a determinat-o pe Prințesa Amalia să părăsească locuința sa studențească din Amsterdam. Surse au dezvăluit că amenințările la adresa prințesei moștenitoare au emanat din surse confidențiale, ceea ce a dus la intensificarea măsurilor de precauție pentru siguranța acesteia.

Serviciul de informații al guvernului olandez, responsabil de comunicarea în numele Casei Regale, a refuzat să comenteze detaliile amenințărilor, așa cum se obișnuiește. Cu toate acestea, agenția de presă olandeză ANP a confirmat detaliile privind șederea prințesei Amalia în Spania, afirmând gravitatea situației.

Mutarea prințesei în Madrid a marcat o abatere semnificativă de la traiectoria anticipată a vieții sale de studentă. În februarie 2023, în timpul unei vizite de stat în Caraibe împreună cu părinții ei, aceasta a spus cu părere de rău că îi lipsește experiența unei studenții „normale”.  Ea a mai  transmis așteptările sale inițiale de a îmbrățișa rutina tipică a vieții universitare, care au fost umbrite de preocupările legate de securitate.

Vestea șederii prințesei Amalia în Spania subliniază dinamica complexă a securității regale și sacrificiile pe care le suportă adesea persoanele aflate în atenția publicului. În ciuda provocărilor, Prințesa Amalia rămâne dedicată educației sale, reluându-și de atunci studiile la Amsterdam.

Amalia-Alessandra