11 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 11:03

Prins la pescuit și amendat, președintele Consiliului județean Bihor își toarnă cenușă în cap

spot_img

Președintele Consiliului Județean Bihor, Pasztor Sandor (UDMR), care este și vicepreședinte al Comitetului județean pentru situații de urgență, a fost prins la pescuit împreună cu adjunctul Gărzii Forestiere Bihor, Nicolae Timaru și omul de afaceri Halász Alexandru. Fiecare a fost amendat de poliţişti cu câte 5.000 de lei, scriu jurnaliștii de la bihon.ro.

Ulterior, Pasztor Sandor și-a cerut scuze pe pagina sa de Facebook pentru că a încălcat reguli valabile pentru toţi și a scris că regretă sincer atitudinea sa nedemnă: „Joi după-amiază, pentru o scurtă perioadă, am oprit la pescuit, la un lac situat lângă Oradea. Recunosc că am greşit, deoarece am încălcat reguli valabile pentru noi toţi. Nu trebuia să cedez acestei ispite. Poliţia m-a sancţionat justificat, la faţa locului, cu o amendă de 5.000 de lei. Vineri dimineaţa, primul lucru pe care am să-l fac va fi plata acestei amenzi şi voi transfera o sumă similară unei asociaţii caritabile. Regret sincer atitudinea mea nedemnă şi îmi cer scuze tuturor!”, a scris Pasztor pe pagina sa de Facebook.

 

BIHON și JURNAL BIHOREAN au aflat că, sesizați de un redactor al săptămânalului Bihoreanul vineri, în jurul orei 18, polițiștii din Biharia au descins la fața locului, găsind pe malul lacului Șișterea două grupuri de persoane, la pescuit. Este vorba despre un grup de trei persoane din Oradea, format din președintele CJ Bihor, Pasztor Sandor, omul de afaceri Halasz Alexandru și adjunctul Gărzii Forestiere Oradea, Nicolae Timaru.

De asemenea, pe malul lacului mai era un grup format din cinci persoane, din Sălard. “Aceste persoane au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3, pentru că desfășurau activități de pescuit. Trei persoane au fost sancționate contravențional cu amendă, în valoare de 5.000 lei. În ceea ce privește celelalte persoane, din grupul de cinci, două persoane au fost sancționate cu câte 2.000 de lei, iar alte trei persoane cu avertisment”, ne-a transmis Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție.

Astfel, Pasztor, Halasz și Timaru au fost cei trei sancționați fiecare cu câte 5.000 de lei. Iar pescarii din Sălard, cu câte 2.000 de lei sau cu avertisment, după cum a considerat polițistul din Biharia care le-a aplicat sancțiunile. Cuantumul amenzilor a fost stabilit de polițist, care pentru asemenea fapte poate aplica sancțiuni cuprinse între 2.000 și 20.000 de lei. Sau avertisment.

Sursa foto: https://www.bihon.ro/