0.6 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 5:59
No menu items!

Principesa Irina va primi luni o brăţară de monitorizare electronică

spot_img

foto: princeradublog.ro

Principesa Irina Walker, fiica ultimului rege al României, acuzată de organizarea ilegală de lupte de cocoşi împreună cu soţul ei, la ferma lor din SUA, va primi luni o brăţară de monitorizare electronică.

Potrivit Associated Press (AP), vineri, principesa şi soţul ei, fost ajutor de şerif, au compărut în faţa unui tribunal federal pentru a răspunde acuzaţiilor de organizare ilegală de lupte de cocoşi la ferma lor din estul statului Oregon. Ambii au pledat nevinovat şi a fost eliberaţi în aşteptarea procesului.

AP relatează că, în fața instanței, Principesa Irina a părut calmă, îmbrăcată în hainele albastre de închisoare. Cu toate acestea, avocatul apărării numit de instanţă, Patrick Ehlers, a declarat că Irina a fost “isterică” atunci când a vorbit cu ea în spatele gratiilor. Avocatul a precizat că rudele Principesei Irina strâng bani pentru a angaja un avocat al apărării.

Procurorii au avertizat însă că Irina Walker este un caz ce prezintă risc de sustragere de la urmărire întrucât a fost născută în Elveţia şi ar putea primi azil în această ţară. Judecătorul i-a ordonat principesei să predea paşaportul şi să nu plece din comitatul unde locuieşte, cu excepţia deplasărilor în vecinătate, la Hermiston, pentru alimente şi programări la doctor.

Potrivit procurorilor, Irina şi John Walker au organizat cel puţin 10 lupte cu cocoşi în intervalul aprilie 2012 – aprilie 2013, afacere ce le-a adus peste 2.000 de dolari pe zi. Păsărilor le-au fost ataşate lame la picioare, iar spectatorii au plătit o taxă de intrare, în timp ce în interior s-a vândut mâncare şi băutură, au arătat procurorii în rechizitoriu.

Anchetatorii americani susţin că, în timpul percheziţiilor făcute săptămâna trecută, la ferma soților Walker au fost descoperite 24 de plante de marijuana, 24 de arme şi o cantitate mare de muniţie, însă în legătură cu aceste descoperiri nu au fost formulate acuzaţii.

Cuplul este acuzat de organizarea unui sistem ilegal de pariuri şi de conspiraţie la încălcarea Legii statale privind protecţia animalelor. Fiecare dintre aceste infracţiuni este pasibilă de o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari. Autorităţile au mai arestat 16 persoane în acest caz.

Lucian Mera