8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 6:20

Principesa Irina, fiica regelui Mihai, a fost ARESTATĂ în SUA

spot_img

Irina Walker, cea de-a treia fiică a Regelui Mihai, şi soţul ei, John Wesley Walker, au fost arestaţi joi în Statele Unite, sub acuzația că ar fi organizat, la ferma lor din estul statului american, lupte ilegale de cocoși, relatează presa americană.

Principesa Irina (60 de ani) și soțul ei, John Wesley Walker (67 de ani), au fost arestați sub acuzația că au organizat pariuri ilegale, lupte ilegale de cocoși și că au conspirat pentru a încălca legislația în vigoare cu privire la protecția animalelor, potrivit oregonlive.com.

Cei doi au organizat cel puţin zece lupte de cocoşi la ferma lor din apropiere de Irrigon, în statul american Oregon, în perioada 1 aprilie 2012 – 19 mai 2013, potrivit procurorului, suma câștigată în urma acestor lupte fiind de 2.000 de dolari pe zi.

„Luptele de cocoși sunt interzise de legislația federală, precum și de legislația din toate cele 50 de state americane. Pe lângă faptul că e o practică barbară, pune în pericol și sănătatea și liniștea publică și facilitează comiterea altor infracțiuni”, afirmă Amanda Marshall, procurorul districtului Oregon, citată de kval.com.

Legislația americană prevede, pentru fiecare dintre capetele de acuzare, o pedeapsă maximă de cinci de închisoare și o amendă de 250.000 de dolari. În cazul în care vor fi găsiți vinovați, Principesa Irina și soțul ei ar putea pierde ferma din Oregon, care va fi confiscată de statul american.

Fiica Regelui Mihai și soțul ei, alături de alte patru persoane, vor fi aduși astăzi în fața tribunalului federal din Portland. Potrivit AFP, alte 12 persoane sunt cercetate în acest caz, dar aceștia sunt acuzați de infracțiuni mai puțin grave.

C.I.