15.3 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 21:39

Principesa Irina și-a recunoscut vina în dosarul penal din SUA. REACȚIA CASEI REGALE

Principesa Irina şi soţul ei, John, ar urma să primească condamnări cu suspendare în dosarul privind organizarea luptelor de cocoși, în urma unei înțelegeri la care au ajuns cu procurorii americani

principesa_irina

Principesa Irina a pledat miercuri vinovat în dosarul privind participarea la o reţea de lupte de cocoşi în statul american Oregon, relatează postul de televiziune Fox News în pagina electronică.

Irina şi soţul ei, John, au acceptat o înţelegere prin care Guvernul SUA renunţă la acuzaţiile de utilizare a cocoşilor în lupte şi de conspiraţie în vederea încălcării legii cu privire la bunăstarea animalelor. Sentinţa va fi pronunţată pe 22 octombrie. Guvernul SUA intenţionează să ceară o perioadă de probă şi confiscarea sumei de 200.000 de dolari.

Familia Regală: Regele Mihai a luat cunoştinţă cu tristeţe de situaţia privitoare la principesa Irina

Regele Mihai I a luat cunoştinţă cu profundă tristeţe de situaţia creată privitor la principesa Irina, fiica sa, şi are încredere că instanţele statului Oregon vor soluţiona în cel mai just şi mai rapid mod cu putinţă acest caz, se arată într-un comunicat al Familiei Regale.

Majestatea Sa şi întreaga Familie Regală apreciază eforturile tuturor celor implicaţi, precum şi ale sistemului judiciar american de a duce la bun sfârşit procedura judiciară, cu respectarea dreptului la apărare, având încredere că instanţele Statului Oregon vor soluţiona în cel mai just şi mai rapid mod cu putinţă acest caz.

Casa Regală a României
comunicat de presă

Soţii Walkers au fost arestaţi după ce autorităţile au anunţat că ei au organizat cel puţin zece lupte de cocoşi în perioada aprilie 2012 – aprilie 2013 la ferma lor din Irrigon, la est de Portland.

Cocoşii aveau ataşate cuţite de picioare, iar spectatorilor li se cereau bani pentru intrare şi li se vindea mâncare şi băutură, potrivit rechizitoriului.

Procurorii americani au afirmat că soţii Walkers le-au impus spectatorilor o taxă de 20 de dolari pentru a vedea luptele de cocoşi, iar numărul total de spectatori pe zi depăşea 100. De asemenea – potrivit anchetatorilor – cuplul câştiga bani din vânzările de alcool.

Irina Walker este cea de-a treia fiică a regelui Mihai I.

R.D.