24 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 22:26
No menu items!

Principatul Monaco vrea să se extindă în mare cu şase hectare

spot_img

Principatul Monaco vrea să se extindă în mare cu şase hectare

Monaco vrea să se extindă cu şase hectare în mare, pentru a construi locuinţe de lux şi a atrage astfel o clientelă internaţională bogată, conservând în acelaşi timp rezerva marină protejată aflată în apropiere, potrivit AFP.

În ceea ce priveşte proiectul său de extindere teritorială, Monaco a lansat un apel pentru depunerea de candidaturi. Într-o primă etapă, proiectul, care ar urma să fie terminat în jurul anului 2014, va însemna construirea unei imense ‘dale’ submarine evaluate la un miliard de dolari, proiectul urmând a fi terminat în jurul anului 2014.

Pe o hartă a litoralului principatului, guvernul a delimitat o suprafaţă care va putea găzdui un nou cartier, adiacent unei săli de spectacole şi congrese – Grimaldi Forum.

Suveranul Albert al II-lea s-a angajat să protejeze mediul marin, însă, la 20 de metri la dreapta de viitorul cartier începe rezervaţia marină Larvotto, mândria regatului, iar la patru metri mai la stânga se află alte atracţii marine, potrivit AFP.

Noul cartier va fi alcătuit din blocuri cu şase până la 10 etaje, parcări, centre comerciale, birouri şi o plajă, însumând 60.000 de metri pătraţi.

Principatul consideră că are nevoie de 350.000 metri păstraţi suplimentari la fiecare zece ani pentru dezvoltarea sa.

C.I.