14 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 19:55

Principalul suspect în uciderea fetiței din Dâmbovița, un cetățean olandez, a părăsit România

spot_img

Apar informații noi despre tragedia de la Dâmbovița. Fetița dispărută vineri pe drumul de la școală spre casă

și care a fost găsită fără viață duminică, avea corpul plin de răni. Principalul suspect, un cetățean olandez, ar fi părăsit între timp România. 

Paradoxal este că, în timpul audierilor care au avut loc în zilele de vineri și sâmbătă, polițiștii ar fi stat de vorbă inclusiv cu cetățeanul olandez, însă la acel moment nu existau date că fetița ar fi moartă.

Polițiștii au ajuns la cetățeanul olandez după ce au vizionat și au pus cap la cap foarte multe imagini surprinse de mai mult de 30 de camere de supraveghere amplasate în zonă și care aparțin fie Primăriei din Gura Șuții fie familiilor din localitate. Trei mașini suspecte au intrat în vizorul polițiștilor. Acestea circulau cu viteză mică foarte aproape de fetița de 11 ani. Ceea ce le-a atras atenția în mod special anchetatorilor a fost o mașină condusă de cetățeanul olandez.

Mașina respectivă a fost văzută la nici un minut după ce fata apărea pe ultima cameră de supraveghere. În plus, un drum de nici 2-3 minute a fost parcurs de acest autovehicul în jumătate de oră.

„Am ajuns la un autoturism cu principalul suspect, în condițiile în care am văzut că autoturismul respectiv, în momentul în care a ieșit din localitatea Gura Șuții, a intrat în următoarea localitate la aproximativ 30 de minute, în condițiile în care traseul respectiv poate fi parcurs în 2-3 minute”, a spus duminică in conferința de presă prim-procurorul  Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, Mihai Dincă. 

Olandezul le-a spus polițiștilor că mașina era închiriată însă nu a recunoscut că ar fi avut vreo interacțiune cu fetița.

Trupul copilei a fost găsit duminică pe un câmp înfășurat într-o folie de plastic.