3 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 6:23

Prințul Harry a dansat Haka, “Tribul Războiului”

spot_img

Aflat într-o vizită oficială în Noua Zeelandă, Prinţul Harry al Regatului Unit a învăţat în doar 20 de minute şi apoi a executat, alături de alţi soldaţi, spectaculosul dans maori Haka al armatei neozeelandeze

harryfoto AFP

Agențiile de presă l-au filmat pe Prințul Harry, roşu la faţă şi concentrat să nu greşească, dansând Haka, numit și “Tribul Războiului”. Fiul cel mic al prințeie Diana, al cincilea în linia de succesiune la tronul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, se afla la baza militată Linton, la nord de capitala Wellington.

Parte importantă a culturii maori, dansurile Haka au devenit cunoscute în întreaga lume după ce echipele de rugby neozeelandeze au început să le efectueze înaintea meciurilor.

În cadrul aceleiaşi vizite, Harry a întâlnit o trupă de artişti neozeelandezi, pe care i-a salutat cu tradiţionalul hongi, adică apăsarea nasurilor ca formă de întâmpinare. Înainte de a ajunge la tabăra militară, Prinţul Harry a vizitat şi un centru pentru tratarea adicţiilor, unde a discutat şi lucrat alături de dependenţii internaţi aici.

S.M.