vineri, 4 decembrie 2020 - 16:20

Prinţul Harry al Marii Britanii îşi poate lua zborul cu rang înalt. E comandant de elicopter

Profilul „cârtiței” de la „Operațiuni Speciale” Brașov

Surse judiciare creionează pentru STIRIPESURSE profilul ofițerului Emanoil Mirică, care se pare că era șeful Biroului de Operațiuni Speciale, din cadrul Direcției de Operațiuni...

Cercetătorii redau vederea pierdută la șoareci, printr-o intervenție genetică de reîntinerire a celulelor

Își amintesc celulele vechi și deteriorate cum era să fii tânăr? O echipă de cercetători de la Harvard afirmă că a reprogramat neuronii în...

Iohannis îndeamnă românii să meargă la urne indicându-le să voteze PNL

Președintele Klaus Iohannis încalcă din nou prevederile constituționale și se situează în afara poziției de arbitru pe scena politică, făcând campanie și îndemnând electoratul...

Sinucidere la ATI: un pacient cu covid și-a luat viața, spânzurându-se

Un bărbat infectat cu Covid 19 s-a spânzurat într-un salon ATI al Spitalului Județean din Galați, cazul fiind investigat de poliție pentru infracțiunea de...

În urma unei evaluări extenuante, de şase ore, Prinţul Harry al Marii Britanii, căpitanul Wales,  a reuşit să devină comandant de elicopter combatant al Armatei Regatului Unit.

Testul pe care a trebuit să-l treacă cel mai râvnit burlac al Angliei nu a fost unul uşor, ci dimpotrivă, unul pe care nu-l poate trece orice pilot. Căpitanul Wales, cum e cunoscut Prinţul Harry în armată, a fost nevoit să rezolve mai multe scenarii tactice. De la operaţiuni de recunoaştere până la atacuri simulate, Prinţul Harry a trebuit să-şi pună la lucru toată îndemânarea pentru a obţine rangul.

Aventura militară a micului prinţ

Harry de Wales s-a născut la 15 septembrie 1984. Este al doilea copil al lui Charles, Prinţ de Wales, și al Dianei, Prințesă de Wales. Este fratele mai mic al Prințului William și al patrulea nepot al Reginei Elisabeta a Marii Britanii și al Prințului Filip, duce de Edinburg.

Prințul Harry a intrat, pe 8 mai 2005, la Academia Militară Regală, unde a fost cunoscut ca Ofițer Cadet Wales și s-a alăturat Companiei Alamein. După un an, în aprilie 2006, Harry și-a terminat antrenamentul ca ofițer, iar în aprilie 2008, după ce a avut doi ani vechime, a fost promovat la rangul de locotenent.

În octombrie 2008, a apărut știrea că Prințul Harry îi va urma pe fratele, tatăl și unchiul său în dorința de a pilota elicoptere militare. După ce a trecut testul de aptitudini, el a urmat un curs timp de o lună. La terminarea acestui curs, a continuat cu un antrenament complet la începutul anului 2009. Harry a trebuit să treacă evaluarea zborului la Baza Trupelor de Armată Aeriene din Middle Wallop, devenind pilot de elicopter combatant. Efortul său în pregătirea militară s-a încununat, în urmă cu o zi, cu obţinerea livretului de comandant de elicopter combatant.

Copilul sălbatic

Prințul Harry și-a petrecut o mare parte a timpului liber făcând activități sportive: polo, schi şi motocros.  Are și o reputație de rebel, presa de scandal calificându-l drept un ” copil sălbatic”. La 17 ani, el a fost surprins fumând cannabis și consumând alcool. Mai mereu, alături de prietenii săi, se implica în agresarea paparazzilor în fața cluburilor de noapte. Este deja celebru incidentul în care a fost fotografiat la o petrecere  cu tema “Colonial și Nativ” purtând o uniformă a Nazi Afrika Korps. Mai târziu, el și-a cerut scuze în public pentru acțiunile sale.

Relațiile personale ale lui Harry nu au fost urmărite cu atât de mult interes ca acelea ale fratelui său. Atenția massmediei s-a concentrat mai mult asupra relației sale cu Chelsy Davy.

Un camarad pe cinste
Cu puţin timp înainte de a obţine brevetul de comandant de elicopter, Harry a intrat în atenţia presei ca un erou salvator al unui camarad homosexual. În cartea numită „Gay declarat în armată” („Out in the Army”), scrisă de James Wharton, autorul aminteşte de o experienţă care i-a marcat viaţa în perioada în care era înrolat în Regimentul de Cavalerie.
Prinţul Harry a fost descris în paginile cărţii drept un camarad adevărat, pentru că i-a înfruntat pe soldaţii care-l hărţuiau pe Wharton din cauza orientării sale sexuale. Wharton a apelat la ajutorul Prinţului Harry după ce a a fost agresat fizic şi verbal, în mod repetat, de şase soldaţi. „Cred că voi fi ucis de soldaţii de la infanterie”, i-a mărturisit Wharton prinţului, în timp ce plângea fără încetare. „A spus:  <<În regulă, voi rezolva această problemă odată pentru totdeauna>>”, scrie autorul. Wharton l-a urmărit pe Harry în timp ce i-a confruntat pe soldaţii bătăuşi.
Prinţul i-a ameninţat că vor fi supuşi unei „metode disciplinare severe” în cazul în care vor continua să-l hărţuiască pe Wharton. Ulterior, comandantul regal şi-a sesizat superiorul cu privire la cei şase agresori. După zece minute, prinţul s-a întors şi l-a asigurat că „lucrurile au fost rezolvate”. Soldatul homosexual, care atunci avea 21 de ani, fusese anterior spitalizat după o bătaie gravă primită de la un alt camarad, în centrul Londrei.
Ţintă pentru musulmanii fanatici

La sfârşitul lunii mai a acestui an, în teritoriile combatante din Afganistan, Prinţul Harry era unul dintre cei mai vânaţi militari din Armata Regală. Camarazii de război îl protejau, purtând pe uniforme inscripţionări cu textul: “Eu sunt Prinţul Harry“.

Un britanic musulman care  a ameninţat că-l va ucide pe Prinţul Harry a fost plasat în detenţie în aşteptarea sentinţei.

Ashraf Islam, în vârstă de 30 de ani, a fost arestat pe 23 mai, după ce a intrat într-o secţie de poliţie din Londra şi a ameninţat că-l va ucide pe Prinţul Harry. Incidentul a avut loc la o zi după ce doi islamişti l-au ucis pe un militar britanic care participase la operaţiuni în Afganistan.

Ashraf Islam a fost pus sub acuzare pe 25 mai, pentru ameninţări cu moartea proferate la adresa Prinţului Harry. El a fost adus în faţa justiţiei şi a pledat vinovat.

Ştefan Tănăsescu

Germania și Huawei: câtă încredere și cât control?

Vlad Drăghicescu (corespondență specială) Strategia germană privind rolul concernului tehnologic chinez Huawei în dezvoltarea infrastructurii 5G, pare să se apropie de forma finală. Ministrul federal de...

Duel de mahala între Ponta și Cioloș. VIDEO

Cei doi candidați la alegerile parlamentare Victor Ponta și Dacian Cioloș, lideri ai partidelor Pro România și USR-PLUS, foști premieri ai României, au avut...

OMS ia în calcul „certificarea electronică” a vaccinării

Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă statelor să elibereze „pașapoarte de imunitate” pentru cei care și-au revenit din COVID-19, dar investighează perspectivele utilizării certificatelor...

Judecătorul Bogdan Mateescu, noul șef al CSM

Judecătorul Bogdan Mateescu a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, iar procurorul Florin Deac în funcția de vicepreședinte. Judecătorul Bogdan...

Iohannis le-a întors spatele magistraților, după ce a ținut un discurs politic la ședința CSM

Preşedintele Klaus Iohannis a folosit, joi, aula Facultății de Drept pe post de tribună politică, fără a rata momentul de discursuri de campanie electorală,...