1.9 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 23:11
No menu items!

Prinţul Edward al Angliei descoperă România şi potenţialul ei economic

spot_img

Printul Edward, conte de Wessex, al treilea copil al Reginei Elisabeta a Marii Britanii, consideră că economia României are un mare potenţial şi o găseşte “atrăgătoare” pentru Anglia, dat fiind că este apropiată geografic.

“Cred că România are un mare poţential si e foarte bine că experienţa britanică poate ajuta la dezvoltarea economiei româneşti”, a afirmat Printul Edward, aflat pentru prima dată în România într-o vizită oficială, el participând la lansarea unui portal al comunităţii de afaceri britanice.

Ambasadorul Martin Harris a arătat, la rândul său, că România are avantajul de a fi “o ţară emergentă în cadrul Pieţei Comune”, aflată la trei ore de zbor de Londra, fiind conectată cu ajutorul a şapte zboruri aeriene zilnice, iar investitorii britanici nu trebuie să meargă până în China şi India pentru oportunităţi de a face afaceri.

“Eu cred că 2013 este un an de oportunitate pentru investitorii britanici şi pentru economia României. Pentru că avem în această perioadă o stabilitate macroeconomica, o stabilitate politică şi eu cred că este un climat din ce în ce mai bun pentru investitorii străini şi investitorii britanici. Eu am remarcat un interes mai intens din partea investitorilor britanici”, a afirmat Harris. Acesta a adăugat că, de la începutul acestui an, peste 27% din investiţiile străine în România aparţin firmelor britanice. El a dat şi exemplul firmei de bricolaj Kingfisher, care a preluat recent reţeaua de magazine Bricostore din România.

Ştefan Tănăsescu