10.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 20:23

Prinţul Charles al Marii Britanii, din nou în România

spot_img

Prințul Charles al Marii Britanii a sosit în România cu un avion privat, pe Aeroportul Târgu Mureş

printul-charles

Prinţul Charles al Marii Britanii a sosit, marţi după-amiază, în România, pe Aeroportul Internaţional “Transilvania”, din Târgu Mureş, cu un avion privat, fiind preluat de SPP.

Avionul privat care l-a adus pe Prinţul Charles în România a aterizat, marţi, în jurul orei 15.30, pe Aeroportul Internaţional din Târgu Mureş. Moştenitorul coroanei Marii Britanii a fost preluat de către ofiţeri ai Serviciului de Protecţie şi Pază, urmând ca, într-o primă fază, să meargă la locuinţa sa din localitatea braşoveană Viscri, potrivit unor surse neoficiale, citate de Mediafax.

Prinţul Charles s-a aflat în România şi în urmă cu un an, când a mers la domeniul contelui Kalnoky Tibor din localitatea covăsneană Micloşoara, la una din proprietăţile sale de pe Valea Zălanului, din comuna Malnaş, judeţul Covasna, în localitatea mureşeană Archita şi în localitatea braşoveană Viscri, unde are, de asemenea, o locuinţă.

În aceeaşi perioadă, Prinţul Charles s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu la Palatul Cotroceni, tot atunci având o întâlnire şi cu premierul Victor Ponta.

Traian Basescu și Prințul Charles, la Cotroceni, în 11 iunie 2012

Prinţul Charles a fost în Transilvania de mai multe ori, în ultimii ani, în vizite private, în judeţele Mureş, Covasna, Harghita şi Braşov.

Moştenitorul coroanei Marii Britanii este unul dintre susţinătorii pădurilor din Transilvania, el apărând în cadrul miniseriei “Wild Carpathia”, lansată în octombrie 2011 şi difuzată la nivel internaţional pe Travel Channel. Miniseria are trei părţi şi promovează mai multe zone din România.

D.M.