30 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 14:49
No menu items!

Prinţesa Madeleine a Suediei a născut o fetiţă

spot_img

Princess_Madeleine_of_Sweden

Prinţesa Madeleine a Suediei, care ocupă locul al patrulea în ordinea de succesiune la tronul ţării sale, a născut joi o fetiţă, a anunţat vineri Tribunalul de stat suedez, citat de Reuters.

Tânăra mamă, în vârstă de 31 de ani, al cărui titlu complet este Madeleine Therese Amelie Josephine, prinţesă a Suediei, ducesă de Halsingland şi Gastrikland, s-a căsătorit cu expertul american în finanţe Christopher O’Neill în iunie 2013.

Cuplul a anunţat în septembrie că primul lor copil se va naşte în 2014.

„Oficiul Mareşalului Regatului vă anunţă cu mare bucurie că prinţesa Madeleine a născut o fetiţă, pe 20 februarie, la New York, la ora locală 22.41. Atât mama, cât şi bebeluşul se simt bine”, se precizează în comunicatul emis de autorităţile suedeze.

Madeleine, fiica cea mică a regelui Carl XVI Gustaf şi al reginei Silvia, s-a căsătorit pe 8 iunie cu Chris O’Neill, în prezenţa a peste 500 de invitaţi în rândul cărora s-au aflat numeroşi reprezentanţi ai caselor regale europene.

Cuplul locuieşte la New York, unde prinţesa Madeleine lucrează ca voluntar pentru World Childhood Foundation, o asociaţie de caritate înfiinţată în 1999 de mama ei, regina Silvia.

C.A.