29.2 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 20:09
No menu items!

Prinţesa Charlène, soţia lui Albert al II-lea de Monaco, a născut gemeni

spot_img

Gabriella Thérèse Marie a fost născută la 17.04 (18.04, ora României), iar Jacques Honoré Rainier, două minute mai târziu

 Charlene de Monaco

Prinţul Albert al II-lea de Monaco şi soţia sa Charlène au anunţat miercuri naşterea unor gemeni, principesa Gabriella şi prinţul moştenitor Jacques, într-un comunicat oficial al Palatului Princiar, relatează AFP.

Gabriella Thérèse Marie a fost născută la 17.04 (18.04, ora României), iar Jacques Honoré Rainier, două minute mai târziu. Deşi s-a născut după sora sa, Jacques, în calitate de băiat, are prioritate în ordinul succesiunii la tron.

Bebeluşii, născuţi la maternitatea centrului spitalicesc Princesse Grace, iau titlurile unor vechi domenii ale familiei Grimaldi, astfel Jacques este marchiz de Baux (în Provence) şi Gabriella contesă de Carladès (în Auvergne).

Naşterea gemenilor a fost anunţată cu 42 de salve de tun (câte 21 pentru fiecare bebeluş), informează AFP.

Cuplul princiar a anunţat că va face o excepţie de la obiceiul de a trage 101 salve de tun pentru naşterea unui băiat şi 21 pentru cea a unei fete.

După cele 42 de salve de tun trase dintr-o veche fortăreaţă cu vedere la mare, clopotele bisericilor bat timp de 15 minute, urmate de sirenele vapoarelor oraşului-stat de la Marea Mediterană.

Tradiţia mai cere ca o proclamaţie semnată de suveranul Albert al II-lea de Monaco să fie afişată la intrarea în palat. Monegascii sunt invitataţi să arboreze drapelul Principatului până în ziua în care cuplul princiar îşi va prezenta copiii de la balconul palatului.

Albert de Monaco a dat asigurări, înainte de naşterea gemenilor, că nu cunoaşte sexul nou-născuţilor.

Suveranul monegasc, în vârstă de 56 de ani, s-a căsătorit, în iulie 2011, cu o fostă campioană la nataţie sud-africană Charlene Wittstock, în vârstă de 36 de ani.