15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 2:41
No menu items!

Primul weekend cu măsuri de relaxare s-a încheiat cu aglomerație pe șosele. Circulație bară la bară pe Autostrada Soarelui și pe DN1

spot_img

Mulți români au plecat încă de vineri spre litoral și spre munte pentru a se bucura din plin de relaxarea restricţiilor. Așa că drumul spre casă s-a dovedit anevoios, coloane întregi de mașini formându-se, duminică, atât pe Autostrada Soarelui, cât și pe DN1.

Potrivit Centrului Infotrafic din Poliția Română, pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe sensul către Capitală, valorile  de trafic au început să fie ridicate încă de la ora 13.00, pe anumite tronsoane circulându-se în coloană.

Pentru evitarea aglomerării, polițiștii recomandă următoarele rute alternative:

– DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozi – Urziceni – DN 2 – București;

– A2 – Fetești sau Drajna – DN 3A – Lehliu-Gară – DN 3 – Fundulea – București.

Bară la bară se circula și pe DN1 Ploiești – Brașov. Între staţiunile Predeal (judeţul Braşov) şi Buşteni (judeţul Prahova), pe sensul de mers către Bucureşti, s-au format coloane de mașini.

Șoferii care se îndreaptă către Capitală sunt sfătuiți să folosească următoarele rute ocolitoare:

– dinspre Braşov: DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti, A3 Ploieşti – Bucureşti;

– din zona Bran – Moieciu: DN73 – DN72A – DN71 – DN7, respectiv traseul: Braşov – Valea Mare – Pravăţ – Stoeneşti – Târgovişte – Bâldana – Bucureşti sau DN 71 – A1, respectiv Braşov – Piteşti – Bucureşti.