12.1 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 21:25

Primul val de frig a adus zăpadă în nord și inundații în sud. Cum va fi vremea de 1 Decembrie

spot_img

Iarna pare hotărâtă să se instaleze în toată România, dar nu chiar din primele zile ale lunii decembrie. Pentru moment, meteorologii au transformat Codul galben de vreme rea într-o simplă informare.

Primul val de frig a adus, însă, zăpadă în nordul Moldovei și inundații în câteva localități din sudul țării.

Potrivit meteorologilor, duminică aria precipitatiilor se mai restrânge și acestea vor cădea mai ales în nord-vest, în centru și la munte. În rest, vremea se mai îmbunează și vom vedea și soarele.

Astfel, începând de luni, temperaturile încep să crească, iar vremea devine caldă pentru această perioada. Nu scăpăm cu totul de de precipitații și, pentru că se încălzește, vor fi mai ales ploi, care vor veni în vestul, în centrul și în nordul țării. În Maramureș vor cădea precipitații mixte, iar la munte vor fi lapoviță și ninsori.

Marți, pe 1 Decemebrie, va continua să plouă în vest, în nord și în centrul țării, iar la munte va ninge sau va cădea lapoviță. Temperaturile continuă să crească, astfel că, în mare parte a teritoriului, vremea devine mai caldă decât mediile lunii decembrie.

Miercuri se anunță precipitatii pe zone restrânse. Este vorba despre ploi în vest și în centru, lapoviță, în nordul țării și ninsori la munte. Temperaturile se mențin peste mediile perioadei și se vor înregistra maxime cuprinse între 5 și 13 grade Celsius.