13.9 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 8:50
No menu items!

Primul semnal din curtea lui Bolojan. Un lider al PNL Bihor a anunțat că îl susține pe Ludovic Orban

spot_img

Deputatul PNL Ioan Cupșa, vicepreședinte de drept al PNL Bihor, fieful lui Ilie Bolojan, unul din „greii” partidului, și-a anunțat public susținerea pentru Ludovic Orban. Este primul semnal din PNL Bihor pentru unul dintre cei doi contracandidați la șefia partidului, Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Ioan Cupșa susține că decizia sa este urmarea unei analize a ultimelor săptămâni.

„Am analizat informațiile pe care le-am putut aduna, informații strânse de la membrii celor două echipe combatante, dar și de la terțe persoane, informații strânse din mass media și din ,,piața publică”, informații strânse din cărțile și articolele care mi-au ajuns la îndemână, iar în considerarea acestor informații pe care le-am trecut prin filtrul conștiinței mele – decizia mea nu putea fi alta (…) Am semnat și susțin Moțiunea președintelui Ludovic Orban. Pentru binele nostru, îmi doresc ca în 25 septembrie #liberalul Ludovic Orban să câștige lupta și să rămână președintele Partidului Național Liberal”, a scris Ioan Cup;a pe Facebook.

Pe 17 iulie, Ilie Bolojan a fost ales, pentru al doilea mandat, în fruntea PNL Bihor, unul dintre vicepședinții de drept, ca parlamentar PNL fiind Ioan Cupșa. El nu s-a pronunțat clar pe cine susține la șefia partidelor, spunând însă că „românii așteaptă de la liberali „comportamente raționale și consumarea energiilor într-o guvernare cât mai bună” și mai puțin scandaluri și conflicte în interiorul partidului”.

Un alt semnal privind trecerea taberei lui Bolojan de partea lui Orban este faptul că ambele pagini de Facebook, PNL Bihor și PNL Oradea, au postări exclusive cu declarațiile și intervențiile președintelui PNL. Practic, premierul Florin Cîțu, chiar și înainte de scandalul arestului din SUA, nu există pe cele două pagini ale filialei condusă de Bolojan.

Marilena Nedelcu