16.1 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 1:32

Primul restaurant cu insecte se deschide în Ţara Galilor

spot_img

 

Burritos cu gândaci, clătite cu greieri şi crochete cu lăcuste. Aşa va arăta meniul atunci când primul restaurant cu insecte din Marea Britanie se va deschide săptămâna viitoare.

Restaurantul Grub Kitchen din Pembrokeshire, sud-vestul Ţării Galilor, va servi o gamă largă de mâncăruri bazate pe insecte. Bucătarul şef speră că acest meniu inedit ,,îi va face pe oameni să se gândească să le facă o vizită” şi promite că porţiile nu vor arăta ca cele din emisiunea ,,Sunt celebru, scoate-mă de aici!”.

Mâncarea variază de la un platou de degustare de insecte la falafeluri de greieri şi curry thailandez cu viermi.

Burgerul casei este făcut din greieri prăjiţi, viermi, lăcuste şi roşii uscate.

La desert, cei mai curajoşi pot încerca o îngheţată cu viermi, greieri caramelizaţi sau o tartă de melasă cu gândaci.

În jur de 1.900 de specii de gândaci sunt mâncate în întreaga lume, potrivit Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite. Insectele sunt o sursă foarte bună de proteine. 500g de greieri conţin mai multe proteine decât 500g de carne de vită.

,,Copiii adoră insectele comestibile, nu le e frică deloc. Însă nu mă aştept ca acest concept să fie apreciat de toată lumea. Scopul meu este să fac oamenii să se gândească puţin la ceea ce mănâncă”, a declarat bucătarul şef.

Octavian Cătuşanu