miercuri, 28 octombrie 2020 - 1:49

Primul restaurant cu insecte se deschide în Ţara Galilor

Un maramureșan, violator de minore, ținta unei campanii de capturare a agresorilor sexuali în 19 țări

Ioan Grad, în vârstă de 56 de ani, a fost condamnat pentru răpirea și violarea a două adolescente, de 14 și 15 ani, în...

Rafila, declarație din sediul PSD: Comunicarea a fost punctul cel mai slab în această pandemie

Profesorul Alexandru Rafila, candidat PSD la alegerile parlamentare, a declarat marţi că, din punctul său de vedere, comunicarea a fost punctul cel mai slab...

Problemele etice care blochează experimentele cu medicamente Covid pe creiere organoide

O mână de experimente ridică semne de întrebare dacă grupurile de celule și creierele fără corp ar putea avea conștiință și cum oamenii de...

124 de angajați MAI, infectați cu Sars-CoV-2 în ultimele 24 de ore

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a precizat, marţi, că în ultimele 24 de ore s-au infectat cu noul coronavirus 124 de angajaţi ai MAI,...

 

Burritos cu gândaci, clătite cu greieri şi crochete cu lăcuste. Aşa va arăta meniul atunci când primul restaurant cu insecte din Marea Britanie se va deschide săptămâna viitoare.

Restaurantul Grub Kitchen din Pembrokeshire, sud-vestul Ţării Galilor, va servi o gamă largă de mâncăruri bazate pe insecte. Bucătarul şef speră că acest meniu inedit ,,îi va face pe oameni să se gândească să le facă o vizită” şi promite că porţiile nu vor arăta ca cele din emisiunea ,,Sunt celebru, scoate-mă de aici!”.

Mâncarea variază de la un platou de degustare de insecte la falafeluri de greieri şi curry thailandez cu viermi.

Burgerul casei este făcut din greieri prăjiţi, viermi, lăcuste şi roşii uscate.

La desert, cei mai curajoşi pot încerca o îngheţată cu viermi, greieri caramelizaţi sau o tartă de melasă cu gândaci.

În jur de 1.900 de specii de gândaci sunt mâncate în întreaga lume, potrivit Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite. Insectele sunt o sursă foarte bună de proteine. 500g de greieri conţin mai multe proteine decât 500g de carne de vită.

,,Copiii adoră insectele comestibile, nu le e frică deloc. Însă nu mă aştept ca acest concept să fie apreciat de toată lumea. Scopul meu este să fac oamenii să se gândească puţin la ceea ce mănâncă”, a declarat bucătarul şef.

Octavian Cătuşanu

PSD iar a dat chix în Parlament cu legea privind data alegerilor generale

Reexaminarea legii privind stabilirea de către Parlament a datei alegerilor generale a suferit un nou eșec din cauza PSD. Pentru a doua zi consecutiv, conducerea...

Fost politician cere să se pensioneze din magistratură cu pensie de șase cifre

Fostul deputat PDSR, Stefan Victor Achimescu (63 de ani), in prezent magistrat la Tribunalul Ilfov, cere Sectiei pentru judecatori din CSM sa-i aprobe eliberarea...

Previziunile sumbre ale lui Raed Arafat: Nu mai vorbim de epidemiologie, ci de medicină pentru dezastre

Potrivit sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), este de asteptat ca numarul de pacienti care intra zilnic la terapie intensiva sa ajunga la...

Roman (PNL): „Cu ajutorul bunului Dumnezeu, să avem mai multe victime”. VIDEO

Liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Florin Roman, a făcut marți, în ședința de plen, o gafă monumentală referindu-se la situația epidemiologică și spunând...

Astrid Fodor și-a recâștigat, în apel, mandatul de primar al Sibiului

Tribunalul Sibiu a admis apelul formulat de Astrid Fodor și i-a validat mandatul de primar al municipiului Sibiu, după ce Judecătoria Sibiu invalidase mandatul...