25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 17:39
No menu items!

Primul raport privind prăbuşirea cursei MH17 în Ucraina va fi publicat marţi în Olanda

spot_img

Acordurile internaţionale prevăd publicarea unui raport interimar în termen de 30 de zile după producerea catastrofei aeriene, dar „situaţia” din Ucraina a întârziat lucrările anchetatorilor

avion ucraina

Un prim raport privind circumstanţele prăbuşirii avionului Boeing al companiei Malaysia Airlines în Ucraina, la jumătatea lunii iulie, va fi publicat marţi, a anunţat joi Biroul de anchetă olandez pentru Securitate, responsabil cu ancheta internaţională, informează AFP.

Raportul interimar „va prezenta informaţii factuale bazate pe sursele disponibile anchetatorilor”, a precizat Biroul de anchetă olandez pentru Securitate (OVV), într-un comunicat.

În lunile următoare, o anchetă complementară va fi necesară înainte ca raportul final să poată fi redactat. OVV se aşteaptă să publice raportul final în termen de un an de la prăbuşire

Biroul de anchetă olandez pentru Securitate (OVV)

Un avion de tip Boeing al companiei Malaysia Airlines, care asigura cursa MH17 pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, a explodat în zbor, la 17 iulie, probabil lovit de o rachetă în timp ce survola estul Ucrainei. Aparatul de zbor transporta 298 de persoane, dintre care 193 de cetăţeni olandezi.

Kievul şi occidentalii îi consideră pe separatiştii proruşi responsabili de producerea tragediei, în timp ce Moscova şi insurgenţii acuză Kievul.

C.A.