25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 17:26
No menu items!

Primul raport asupra cauzelor prăbuşirii zborului MH17: A fost „străpuns de numeroase obiecte cu mare viteză”

spot_img

 Raportul, întocmit de Biroul olandez de Anchetă pentru Securitate (OVV), adaugă că nu există „dovezi privind o eroare tehnică sau umană”

avion ucraina

Primul raport privind prăbuşirea cursei MH17 în estul Ucrainei, la 17 iulie, arată că avionul malaysian a fost lovit de „numeroase obiecte” care „au străpuns avionul cu mare viteză”, relatează BBC News Online.

Potrivit raportului intermediar întocmit de experţii olandezi şi dat publicităţii marţi, Boeingul companiei Malaysia Airlines, care asigura cursa MH17 pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, s-a dezmembrat în aer, după ce a fost lovit de „numeroase obiecte” care „au străpuns avionul cu mare viteză”.

Raportul, întocmit de Biroul olandez de Anchetă pentru Securitate (OVV), adaugă că nu există „dovezi privind o eroare tehnică sau umană”.

Toate cele 298 de persoane aflate la bord au murit în urma prăbuşirii avionului malaysian. Kievul şi Occidentul i-au acuzat pe separatiştii proruşi că au doborât avionul cu o rachetă, iar Moscova şi insurgenţii acuză Kievul.

„Anchetăm asupra cauzelor accidentului şi nu asupra responsabilităţilor”, a subliniat Vernooij.

În urma catastrofei, cadavrele majorităţii victimelor au fost transportate în Olanda, pentru a fi identificate. Aproape 200 dintre ele au fost identificate.

Unda de şoc pe care a provocat-o drama i-a determinat pe europeni, anterior divizaţi şi reticenţi, să adopte, împreună cu Statele Unite, sancţiuni economice vizând Rusia, măsuri fără precedent de la Războiul Rece încoace.

Acorduri internaţionale prevăd, în mod normal, prezentarea unui raport interimar la 30 de zile de la mometul când catastrofa a avut loc, însă „situaţia complexă” din Ucraina a întârziat activitatea anchetatorilor.

C.A.