28.5 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 15:26
No menu items!

Primul pui de gorilă din America Latină s-a născut la grădina zoologică din Belo Horizonte

spot_img

Nu se știe deocamdată care este sexul puiului de gorilă, deoarece în cursul primelor luni el rămâne lipit de burta mamei

pui de gorila

Primul pui de gorilă din America Latină s-a născut, marți, la grădina zoologică din Belo Horizonte, capitala statului brazilian Minas Gerais – atât mama, cât și puiul sunt bine, a anunțat directorul complexului, Gladstone Correa, potrivit AFP.

Nu se știe deocamdată care este sexul puiului acestei gorile de șes, o specie pe cale de dispariție, pentru că în cursul primelor luni el rămâne lipit de burta mamei, ceea ce face ca identificarea să fie dificilă, a precizat directorul Correa, citat de ziarul Folha de Sao Paulo.

Gorila mamă, LouLou, și puiul ei — care încă nu a primit un nume, vor continua să trăiască în același țarc cu Léon, tatăl nou-născutului, și alături de o altă femelă, Imbi, care urmează și ea să nască, a explicat directorul.

Potrivit specialiștilor, LouLou ar trebui să încerce să se izoleze cu puiul ei într-un loc unde se va simți mai în siguranță, precum plantația de bambus din rezervația gorilelor.

„Grădina zoologică le cere vizitatorilor să aibă puțină răbdare pentru a putea vedea puiul”, a declarat Correa.

Gorilele LouLou, în vârstă de 9 ani, și Léon, de 15 ani, au fost aduse în octombrie la grădina zoologică din Belo Horizonte, fiind donate de instituții europene.

D.M.