4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 4:43
No menu items!

Primul preot beatificat de Papa Francisc va fi un părinte argentinian torturat și ucis UPDATE

spot_img

 

Primul preot care va fi beatificat în mandatul Papei Francisc, întronizat astăzi, la Vatican, va fi un preot argentinian, Carlos Muria, care a fost asasinat în timpul dictaturii militare din Argentina.

Carlos Murias a fost un preot franciscan de 31 de ani care a fost torturat de către militarii argentinieni în provincia La Rioja și apoi ucis în 1976. Militarii i-au scos ochii și i-au tăiat mâinile înainte de a-l împușca.

Demersurile pentru canonizarea preotului Carlos Muria au fost inițiate chiar de actualul papă, în 2011, când era cardinal. Potrivit unui preot franciscan argentinian, cardinalul Jorge Mario Bergoglio a început procedurile de canonizare a lui Muria cu discreție, pentru a nu fi blocat de răuvoitori chiar din cadrul bisericii catolice. Părintele Carlos Muria a devenit celebru în timpul regimului militar din anii 70 din Argentina pentru predicile sale adresate oamenilor simpli. Popularitatea sa a iritat junta militară de la Buenos Aires, care a decis eliminarea preotului. E.S.