Primul polițist înjunghiat de un imigrant, într-un centru de azil

O palestinian solicitant de azil în Danemarca a înjunghiat de mai multe ori un polițist de la centrul de azilanți la care agresorul era cazat. Imigrantul a fost arestat, iar polițistul se află în stare stabilă.

Incidentul s-a petrecut în Centrul pentru Azilanți din Sandholm. Imigrantul din Palestina, în vârstă de 25 de ani, aștepta să primească statutul de azilant, însă acesta i-a fost refuzat urmând a fi returnat în țara din care sosise.

În urma unui schimb dur de replici cu polițistul, imigrantul a devenit violent și, fără a se ști de unde avea cuțitul, el l-a înjunghiat de trei ori în abdomen. A fost imediat imobilizat de colegii victimei și încătușat. El va fi cercetat pentru tentativă de omor.

Centrul de Sandholm, cea mai mare facilitate din Danemarca pentru solicitanții de azil, găzduiește în prezent aproximativ 600 de persoane. Centrul, o fostă cazarmă militară, se află la aproximativ 20 de kilometri nord-vest de Copenhaga. Aici sunt primiți atât solicitanții de azi, nou-veniți, cât și pe cei cărora li s-au respins cererile lor și trebuie scoși din țară.

În Danemarca au ajuns, începând cu 6 septembrie, cel puțin 17.700 de imigranți, potrivit cifrelor furnizate de poliție, dar cei mai mulți au continuat să se deplaseze în țara vecină, Suedia, care are o politică mai generoasă în materie de azil și asistență socială.

Emanuel Stan

NICIUN COMENTARIU