10.3 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 20:55

Primul pod al pasajului Mihai Bravu a fost deschis circulației

spot_img

Pasajul suprateran Mihai Bravu — Splaiul Unirii este compus din două poduri supraterane paralele. Construcția primului pod a fost finalizată

oprescu_MARE1

Primul pod al pasajului suprateran Mihai Bravu din București a fost deschis circulației duminică, în prezența primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu.

“Deschidem circulația pe primul pod al pasajului Mihai Bravu și lucrăm în ritm alert la cel de-al doilea pod”, a declarat Oprescu, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Capitalei.

El a explicat că prin finalizarea acestei lucrări patru mari cartiere, adică peste 600.000 de locuitori, Berceni-Olteniței, Balta Albă, Pantelimon și Colentina, vor fi legate între ele și vor avea legătură cu zona de Nord a orașului — Aeroport Otopeni, dar vor avea și alternative față de inelul interior reprezentat de Mihai Bravu, Ștefan cel Mare, fapt care creează implicit și descongestionarea în zona centrală.

Potrivit sursei citate, pasajul suprateran Mihai Bravu — Splaiul Unirii este compus din două poduri supraterane paralele. Primul pod a fost finalizat, inclusiv bretelele de acces, iar la cel de-al doilea se lucrează.

Pasajul Mihai Bravu rezolvă subtraversarea a două puncte esențiale — Splaiul Unirii și Dâmbovița, pe de-o parte, iar, pe de cealaltă parte, intersecția Mihai Bravu cu Calea Văcărești, realizând continuitatea traficului, în corelare cu viitorul pasaj subteran de la Piața Sudului.

C.A.