3.5 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 23:11
No menu items!

Primul parc logistic din regiunea Nord-Est, de 6 milioane de euro, inaugurat în primăvara lui 2014

spot_img

Primul parc logistic din regiunea Nord-Est, de 6 milioane de euro, inaugurat în primăvara lui 2014

Judeţul Iaşi va avea, în primăvara anului viitor, un parc logistic pentru atragerea de investiţii şi stimularea creării de locuri de muncă, cu o suprafaţă utilă de peste 11.000 de metri pătraţi. Investiţia se ridică la peste 6 milioane de euro şi va fi inaugurată în primăvara anului viitor.

Proiectul Parc logistic comuna Leţcani – Judeţul Iaşi este un proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013. Iniţiatorul şi realizatorul proiectului este societatea Solo.

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est este Organismul Intermediar desemnat de către Autoritatea de Management pentru implementarea Programului Operaţional Regional în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est.

Proiectul Parc logistic comuna Leţcani – Judeţul Iaşi urmăreşte realizarea unei structuri de sprijinire a afacerilor, care să stimuleze dezvoltarea economică durabilă pe plan local.

Construcţia parcului a început în luna februarie, iar deschiderea oficială este programată pentru primăvara lui 2014. Parcul Logistic este o soluție modernă pentru companiile românești sau multinaționale care au nevoie de spații logistice de depozitare și servicii, spații de producție, depozite, birouri, cantină-restaurant, parcări și alte facilități.

Parcul este amplasat la intrarea în Iași, în imediata apropiere a drumului european E85, a șoselei de centură a Iașului, dar și a viitoarei autostrăzi Iași – Târgu Mureș.

Parcul Logistic comuna Leţcani – judeţul Iaşi cuprinde: spaţii de depozitare/producţie uşoară, inclusiv anexe (capacitate totală de 9.364,50 mp suprafaţă utilă) şi spaţii de birouri, inclusiv anexe (1.845,19 mp suprafaţă utilă).

Potrivit iniţioatorului proiectului, toate facilităţile sunt la preţuri stabilite sub nivelul celor practicate pe piaţă, în conformitate cu disponibilitatea de plată a IMM-urilor. Perioada de implementare a proiectului este de 16 luni.

Valoarea totală a proiectului este de 26,3 milioane de lei (aproximativ 6 milioane de euro), din care 14 milioane de lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională şi din bugetul naţional.

Cosmina Croitoru