14.2 C
București
marți, 28 septembrie 2021 - 23:28

Primul oraș din țară în care revin restricțiile. Magazine închise în weekend și circulație interzisă

spot_img

Bechet este primul oraș din România în care au fost impuse din nou restricții. Rata de infectare cu SARS-CoV-2 depășește 7 cazuri la mia de locuitori. Oamenii nu vor mai avea voie să iasă din casă pe timpul nopții iar magazinele se vor închide la ora 18:00.

Rata de infectare în orașul Bechet a ajuns la 7,28 la mia de locuitori. Astfel încât devine prima localitate în care se vor aplica restricțiile pe timpul nopții și se va reduce programul magazinelor la sfârșit de săptămână.

Potrivit unei hotărâri a Comitetului pentru Situații de Urgență, măsurile rămân în vigoare până pe data de 17 septembrie.

Restricțiile de circulație se aplică între orele 20.00 – 05.00. iar magazinele se vor închide, în weekend, la ora 18.00.

Totodată, se interzice și organizarea evenimentelor de tipul nunților sau botezurilor, iar activitatea barurilor și restaurantelor va fi suspendată.

Aceste măsuri vizează și comuna Bârca, din județul Dolj, unde incidența a ajuns la peste 3 la mia de locuitori.

Tot în județul Dolj se aplică restricții în alte trei comune, Vârtop, Drăgotești și Rast, unde rata infectării este de peste 2 la mie. Aici, nunțile și botezurile se pot organiza, dar cu limită de participanți.

                                                                                                                 Adina Silav