26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 16:15
No menu items!

Primul oraș din România care nu a mai așteptat autoritățile și s-a autoizolat – Gura Humorului din județul Suceava

spot_img

Primarul din Gura Humorului a luat-o înaintea autorităților de la București și a decis să autoizoleze orașul, aflat în județul Suceava, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Orașul Gura Humorului nu are înregistrat niciun caz confirmat cu coronavirus.

Conform realitateadesuceava.net, la intrările din oraș au fost instalate filtre. Inclusiv toate drumurile secundare, pe care se intră în localitate cu căruțele, din satele învecinate, sunt filtre și blocaje.

„Autoizolare implică un singur lucru: diminuarea accesului în orașul Gura Humorului a persoanelor, în afara celor prevăzute în ordonanțele 3, 4, 5 si 6. Patrulele din interiorul orașului s-au mutat la intrările și ieșirile din oraș. Din evidențele noastre, 70% din persoanele care au fost identificate cu declarații pe propria răspundere în timpul zilei erau din alte părți. Încă nu aveam azi de dimineață nicio situație de infectare cu COVID și încercăm, în limitele legii și în conformitate cu prerogativele pe care le am, să iau toate măsurile pentru sănătatea publică a orașului Gura Humorului”, a declarat primarul Marius Ursaciuc pentru sursa citată.