Primul muzeu interactiv pentru copii din România, Orăşelul Cunoaşterii, inaugurat sâmbătă

oraselul cunoasterii

Cele două mari pasiuni ale copiilor, setea de cunoaștere și dorința de a se juca, vor avea, începand de sâmbătă, 15 februarie, un nou spațiu de desfășurare în Capitală.

Sediul acestei noi instituţii este în strada Pajurei nr. 3, din Sectorul 1. Orăşelul Cunoaşterii îşi aşteaptă vizitatorii cu experimente şi concursuri inedite: ghidarea mingii pe spirală în Zona submarinului şi experimente precum “Apă, aer şi baloane” şi “Oul din sticlă”, care-i vor intriga atât pe cei mici, cât şi pe părinţi.

Foarte interesante sunt şi atelierele organizate în weekend în cadrul cărora cei mici vor putea dezmembra computere, telefoane sau ceasuri. De asemenea, vor putea realiza circuite electrice sau sonerii, căsuțe pentru păsărele sau tot soiul de experimente, precum introducerea unui ac într-un balon, fără a-l sparge.

Orăşelul Cunoaşterii, un concept nou pentru România, este implementat de câţiva ani în Anglia, America, Franţa, Japonia, Olanda, Canada şi Australia.

Programul va fi: de luni până vineri: 9:30 – 18:30, iar sâmbătă și duminică: 9:00-20:00. Tarifele sunt diferentiate:

  • vizite individuale: copii (2-18 ani): 32 ron – adult 18 ron
  • pachete familiale: 2 adulti+1 copil=60 ron ; 2 adulti+2 copii=85 ron
  • Grupuri mai mari de 25 persoane: copii 25 ron; adult 12 ron

Orașelul este împărțit pe zone: Laboratorul acvatic, Zona jocurilor IQ, Camera jocurilor cu aer, Camera oglinzilor, Zona simțurilor sau Zona jocurilor motrice.

G.T.

NICIUN COMENTARIU