11.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 12:01
No menu items!

Primul ministru al Guvernului Cîțu care înfruntă o moțiune de cenzură

spot_img

Plenul Camerei Deputaţilor va dezbate, luni, de la ora 16.00, moţiunea simplă pe agricultură a PSD, urmând ca votul final să fie dat miercuri.

Miercuri, PSD a depus la Camera Deputaţilor moţiunea simplă împotriva ministrului agriculturii, Adrian Oros, intitulată „Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător – ministrul Adrian Nechita Oros”.

În moţiune, PSD susţine că este obligatoriu ca ministrul Oros să plece urgent din funcţie, acuzându-l că, după 17 luni de guvernare, nu ar fi învăţat nimic şi că agricultura traversează cea mai neagră perioadă din cauza „incompetenţei şi amatorismului” de care acesta ar fi dat dovadă.

„Referitor la agricultură, se poate lesne observa că suntem într-o linie de criză accentuată, cauzată pe de o parte de seceta severă, care ne-a lovit în anul agricol 2019/2020, iar de cealaltă parte de incapacitatea actualului ministru de a elabora politici publice protective şi stimulative pentru sectorul agricol şi al industriei alimentare”, a transmis PSD în moţiune.

Conform PSD, agricultura a avut în 2020 două recorduri negative: cea mai pronunţată reducere de producţie dintre activităţile economice – minus 16,2% la valoarea adăugată creată şi cea mai mare creştere de preţuri – plus 10,5% la preţuri.

„Iată că după 17 luni de guvernare, nu aţi învăţat nimic, domnule Oros! Agricultura românească condusă de dumneavoastră traversează cea mai neagră perioadă, iar acest lucru nu a fost cauzat numai de pandemie sau secetă, ci mai ales de incompetenţa, amatorismul şi mitomania de care daţi dovadă. Cu alte cuvinte, este prea mare pălăria Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru capul dumneavoastră, domnule Adrian Oros! Şi nu o spunem noi, ci o spun în cor fermierii români”, au menţionat social-democraţii în moţiune.

Semnatarii moţiunii îi transmit ministrului agriculturii că munca în agricultură „nu e la patru ace, cu batistuţa galbenă apretată la piept”, ci cu „sudoare, cu nelinişti, cu griji, cu mâini crăpate, cu lacrimi uscate pe obrajii trişti, dar mai ales cu sufletul legat de glia strămoşească!”.