14.3 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 14:48

Primul lot de autoturisme Dacia Logan, predat Poliției Capitalei. FOTOGALERIE

spot_img

Vicepremierul Gabriel Oprea a subliniat că, în actualul context generat de evenimentele tragice din Franța, orice investiție în sistemul de siguranță și securitate este justificată și mai necesară ca oricând

oprea_logan

Primul lot de autoturisme Dacia Logan achiziționate în cadrul celei de a doua etape a procesului de reînnoire a parcului auto al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a intrat vineri în dotarea Poliției Capitalei.

În discursul său, susținut la ceremonia de predare a autoturismelor, vicepremierul Gabriel Oprea a subliniat faptul că, în actualul context generat de evenimentele tragice din Franța, orice investiție în sistemul de siguranță și securitate este justificată și mai necesară ca oricând, iar îmbunătățirea logisticii forțelor de ordine este un obiectiv prioritar pentru Ministerul Afacerilor Interne.

Vreau să mulțumesc tuturor polițiștilor, tuturor celor care lucrează în Ministerul Afacerilor Interne și care în aceste săptămâni au fost de serviciu și și-au făcut datoria așa cum se cuvine, fie în misiuni de ordine publică cu prilejul Crăciunului, Revelionului, fie când au acționat în stradă pentru ajutorarea cetățenilor și pentru a  preveni situațiile  de urgență.

Știu că a fost o perioadă grea pentru noi toți, plină de misiuni, dar la Ministerul Afacerilor Interne asta înseamnă normalitatea – să fii permanent în serviciul public, să muncești zi de zi pentru siguranța și securitatea cetățenilor.

De aceea, am vrut să vă mulțumesc astăzi și să vă pun la dispoziție un lot  de autospeciale care să vă ajute în  munca dumneavoastră operativă.

Odată cu recepționarea acestor autoturisme Dacia Logan, începem, practic, etapa a doua a procesului de reînnoire a parcului auto al Ministerului Afacerilor Interne, unul dintre cele mai ambițioase proiecte pe care împreună   le-am propus ca obiectiv al acestui an.

 Așa cum spuneam și cu alte ocazii, este o mândrie că am reușit – împreună cu dumneavoastră, colegii mei, și cu sprijinul Guvernului României și al Primului ministru Victor Ponta – să ducem mai departe acest proiect atât de necesar pentru Ministerul Afacerilor Interne și dumneavoastră știți cel mai bine, pentru că dumneavoastră sunteți în stradă.

Prima etapă a reînnoirii parcului auto s-a încheiat în luna noiembrie a anului 2014, când am predat cele 450 de autospeciale Dacia Duster destinate muncii operative.

Acum suntem deja în etapa a doua, asta înseamnă alte 2.879 de autoturisme, dintre care 2.341 destinate Poliției Române.

Astăzi, aceste autospeciale sunt destinate Poliției Capitalei – cea mai mare unitate a Poliției Române, care supraveghează, ajută și asigură siguranța celor peste 2 milioane de bucureșteni.

Începând de acum, în fiecare lună, până în luna aprilie, vom recepționa în etape, întreg lotul de peste 2.800 de autospeciale, care vor fi destinate tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne – Jandarmerie, Poliție și Pompieri.

Totodată, în această lună vom începe procedurile de achiziție pentru alte mijloace de mobilitate în valoare de 20 de milioane de euro, din veniturile proprii ale ministerului.

Cer inspectorului general al Poliției Române și șefului Poliției Capitalei – ca  în scurt timp – aceste autoturisme dedicate muncii operative să se găsească în stradă, în patrulare, în misiuni de ordine publică sau de combatere a criminalității.

Mă aștept, și cred că sunt în asentimentul tuturor românilor, al bucureștenilor, ca eficiența muncii de poliție să se simtă, să crească simțitor și, astfel, și nivelul de siguranță al cetățenilor Capitalei.

Ne-am bătut împreună, în sensul bun al cuvântului, ne-am ținut de cuvânt. Acum, stimați colegi, este  rândul dumneavoastră să vă respectați  angajamentul de a crește performanța și eficiența muncii.

Autospecialele pe care le recepționați astăzi sunt Logan Ambiance, iar prețul de achiziție este de aproximativ 7.800 de euro bucata. Fiecare mașină are anvelope de iarnă, astfel încât pot fi utilizate chiar de astăzi, chiar de acum în munca operativă de poliție.

Ultimele evenimente tragice din Franța au demonstrat că orice investiție în sistemul de siguranță și securitate este justificată și este mai necesară ca oricând.

Exacerbarea riscurilor la adresa securității cetățenilor impune un răspuns ca atare din partea instituțiilor statului cu atribuții în ordinea și siguranța publică.

De la tragicul eveniment de miercuri, fiecare dintre noi trebuie să privim cu mai multă responsabilitate prioritățile pe care le avem, iar îmbunătățirea logisticii forțelor de ordine din România este pentru mine un obiectiv important al acestui an.

Am toată considerația pentru cei care sunt responsabili pentru siguranța și securitatea românilor și, de aceea, vom face împreună tot ceea ce depinde de noi pentru ca militarii și polițiștii să aibă tot ceea ce le este necesar pentru îndeplinirea misiunilor.

Anul trecut am făcut împreună lucruri importante. A fost, însă, doar un început pentru a trece la normalitate a ceea ce înseamnă întărirea statului de drept, a instituțiilor din domeniul siguranței și securității naționale.

Iar acest obiectiv rămâne prioritar pentru Ministerul Afacerilor Interne. Stimați colegi, vreau să vă urez la început de nou an La Mulți Ani și mult succes în misiunile dumneavoastră.

Gabriel Oprea
vicepremier pentru securitate națională, ministru al afacerilor interne

La eveniment au participat secretarii de stat și conducătorii direcțiilor centrale din MAI, șeful Poliției Române, chestor general de poliție Petre Tobă și comanda Poliției Capitalei, precizează reprezentanții MAI într-un comunicat de presă.