16.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 6:31
No menu items!

Primul deces confirmat pe feribotul cuprins de flăcări în apropiere de Corfu. 10 persoane încă sunt date dispărute

spot_img

Pompierii greci au recuperat cadavrul unui pasager dat dispărut de pe feribotul care a fost cuprins vineri de flăcări în apropierea insulei Corfu. Potrivit Reuters, bărbatul care  și-a pierdut viața a fost găsit duminică în cabina unui camion din cala navei. Acesta suferise arsuri grave, a declarat un oficial al pompierilor.

Este primul deces declarat după ce vineri salvatorii au reușit să scoată în siguranță 280 din cei 292 de pasageri și membri ai echipajului.

Duminică dimineață, un tânăr, de 21 de ani, din Belarus, care figura printre dispăruți, a fost găsit în viață după ce a reușit să urce pe puntea feribotului. Nu mai avea încălțări în picioare, deoarece fuseseră topite din cauza căldurii degajate de incendiul de pe feribot, a scris presa greacă.

În zona unde a izbucnit incendiul, temperaturile au fost foarte ridicate, în jur de 600 de grade Celsius. În plus, s-au degajat nori de substanțe toxice.

Bărbatul care a supraviețuit le-a spus salvatorilor că a auzit și alte voci pe vas. Cele 10 persoane care încă sunt dispărute sunt cetățeni bulgari, turci și greci, potrivit pazei de coastă.

Feribotul italian care transporta peste 290 de pasageri și membri ai echipajului, precum și peste 180 de mașini, a luat foc vineri, la trei ore după ce a părăsit portul Igoumenitsa din nord-vestul Greciei, cu destinația Brindisi, Italia.

Până în prezent au fost salvate 278 de persoane dintre cele aflate la bord, precum şi doi migranţi clandestini afgani.

                                                                                                                  Adina Silav

SURSA FOTO:protothema.gr