11.2 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 13:20

Primul CSAT al noului guvern. Ce se va discuta

spot_img

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării va discuta, astăzi, strategia naţională de combatere a terorismului, dar și strategia de apărare și strategia SRI pentru următorii patru ani.

Este prima ședință a CSAT la care participă noii miniștri guvernului condus de Dacian Cioloș.

Din Consiliul Suprem pentru Apărare a Țării fac parte președintele Klaus Iohannis, care este și președintele acestui for, premierul, care deține funcția de vicepreședinte al Consiliului, ministrul Apărării, Mihnea Motoc, ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, ministrul de Interne, Petre Tobă, ministrul Justiției, Raluca Prună, ministrul Economiei, Costin Borc, și ministrul de Finanțe, Anca Dragu. Alături de miniștri vor fi reprezentanții serviciilor de informații și structurilor de securitate – Eduard Hellvig, director SRI, Mihai Răzvan Ungureanu, directorul SIE şeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, şi consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Ion Oprișor.

În acest CSAT, conform temelor de pe ordinea de zi, se va discuta şi despre bugetul alocat serviciilor de informaţii şi Ministerului Apărării, dar va exista şi o informare cu privire la distribuirea soldaţilor români în teatrele de operaţiuni din afara graniţelor.