2.4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 16:31
No menu items!

Primul caz de Ebola înregistrat la New York

spot_img

Epidemia riscă să se răspândească în alte două țări africane

ebola

Orașul New York a înregistrat primul caz de Ebola, în condițiile în care epidemia amenință să se răspândească în alte două țări din Africa Occidentală, Mali și Cote d’Ivoire, informează vineri EFE.

Un medic din New York, întors recent din Guineea unde a lucrat pentru Medici fără Frontiere (MSF) și a îngrijit bolnavi de Ebola, a contractat virusul, a informat joi seara primarul orașului, Bill de Blasio, la o conferință de presă. Medicul a fost spitalizat joi cu febră mare. Este primul caz înregistrat de Ebola în marea metropolă americană.

În Mali, primul caz de Ebola provenit din Guineea vecină a fost identificat în timp ce în Cote d’Ivoire este căutat un infirmier guineean potențial contagiat. Primul caz de Ebola înregistrat în Mali este o fetiță de 2 ani venită din Guineea vecină împreună cu bunica ei și care a fost plasată în carantină la Kayes a informat joi seară Ministerul Sănătății. Toate persoanele care au intrat în contact cu copilul au fost plasate sub supraveghere, potrivit autorităților medicale.

În Cote d’Ivoire, aflată la frontieră cu cele două țări cele mai afectate, Guineea și Sierra Leone, dar care a reușit până acum să scape de contagiere, un infirmier guineean potențial contagiat, care ar fi intrat clandestin în țară, este căutat activ.

Ebola a provocat moartea a cel puţin 4.555 de persoane dintre cele 9.216 cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi SUA), potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).